Photo by Sebastian Coman Travel on Pexels.com

Mitä koirapäiväkodissa tapahtuu ja kenelle se sopii?

Venyykö työpäiväsi pitkiksi? Hajottaako koirasi omaisuutta yksinollessaan? Onko koirasi eroahdistunut? Tarvitseeko koirasi leikkauksen tai muun operaation takia erityistä huolenpitoa? Koirasi tarvitsee trimmausta, mutta kalenteri on täynnä? Näissä, ja monissa muissa, tapauksissa koirapäiväkoti on oiva ratkaisu!

Koirapäiväkotiin ovat tervetulleita kaikki terveet, Suomen rokotusohjelman mukaan rokotetut koirat. Alaikäraja on 16 viikkoa, yläikärajaa ei ole. Lähtökohtaisesti koirien tulee tulla toimeen toisten koirien kanssa, jotta häkittömyys onnistuu. Koira-aggressiivisen koiran hoito tapahtuu eristämällä, unohtamatta kuitenkaan lenkkeilyä ja aktivointia.

Päiväkodissa harjoitellaan sosiaalisia taitoja ihmisen tukemana ja sen yksilölliset tarpeet huomioidaan. Puuhailemme yhdessä kaikenlaista; harjoitellaan arkitottelevaisuutta mukavalla tavalla, pelataan älypelejä ja rapsutellaan paljon! Koira pääsee toteuttamaan päivän aikana lajityypillistä käyttäytymistään eri tavoin, mm. nuuskimalla ja olemalla toisten koirien kanssa.

Koirapäiväkodissa lenkkeillään päivän aikana vähintään kahdesti. Häkkihoidettava käytetään jaloittelemassa useammin, toki tapauksesta riippuen. Joku päivä voidaan enemmän puuhailla sisätiloissa, toisena päivänä taas lähteä retkelle koirapuistoon, missä koirapäiväkodin koirat saavat juosta ja leikkiä keskenään.

Kaiken tämän lisäksi koirapäiväkodin ohjelmaan voi sisällyttää palveluja DogStop Oulun puolelta! Päivään voidaan sisällyttää uintia, trimmausta tai vaikka kunnon kohotusta vesijuoksumatolla. Kysy näistä lisää, niin räätälöidään Sinun koirallesi sopiva päivä!


Ohjeita koirapäiväkotiin tulijalle:

Huolehdithan, että koirasi rokotukset sekä loishäätö ovat voimassa. Rokotuskortti tarkistetaan, joten ota se mukaan viimeistään, kun hoito alkaa.

Ennen hoitosopimuksen tekoa, käyt koirasi kanssa tutustumiskäynnillä. Tutustumiskäynnille on hyvä varata aikaa tunteroinen. Hoitosopimus voidaan tehdä joko tutustumiskäynnillä tai kun hoito alkaa.

Tarkasta talutusvälineiden kunto (talutushihna + panta/valjaat). Niiden on hyvä olla ehjät ja koiralle sopivan kokoiset.

Kerro etukäteen koirasi allergioista. Kerro myös etukäteen, mikäli epäilet koirasi olevan sairas tai epäilet muuta poikkeavaa. Voimme yhdessä miettiä, olisiko koirasi parempi piipahtaa eläinlääkärissä ennen päiväkotiin tuloa.

Tuo mukana koiralle sopivaa ruokaa. Vaikkei koirasi yleensä syö päivällä, voivat toiset koirat syödä, jolloin on mukava, että omalla koirallasi on myös eväät mukana. Päiväkodista saa hypoallergista ruokaa, mutta on parempi, että ruoka on koirallesi entuudestaan tuttua.

Koirapäiväkodilla on oma sisäänkäynti Dog Stop Oulun takana. Päiväkotilaiset käyttävät kyseistä sisäänkäyntiä.

Koira-aggressiivisia koiria otan vastaan päiväkotiin erityisehdoin.

Hoitosopimus tehdään jokaiselle koiralle. Hoitopäivät maksetaan etukäteen samalla, kun koira tuodaan hoitoon. Vakituisessa ja säännöllisessä hoidossa olevat maksavat hoitopäivät etukäteen joko viikon, kahden viikon tai kuukauden erissä.